De Vanomobil-ploeg telt dit jaar in totaal liefst 26 renners.

“Toch zijn topprestaties in ons team geen must” , vertellen de geestelijke ouders  Lydia Poppe  en  Raf Polfliet  aan de vooravond van het 17de seizoen waarin de ploeg van start gaat.  “We willen in de eerste plaats één grote familie zijn waarin al onze renners en hun aanhang samen kunnen genieten van de sport maar ook van de typische mountainbikesfeer die rond de wedstrijden hangt.”

Fun en ambitie gaan bij het team hand in hand.  “Vorig jaar hadden we bijna 40 renners in ons team. Een aantal renners stopten, een aantal anderen trokken naar een andere ploeg maar we kregen ook enkele nieuwe gezichten. We hebben renners met duidelijke ambities, anderen die de lat iets minder hoog leggen. Voor ons is alles oké zolang iedereen met het nodige respect voor sponsors en ploeg aan de start staat en het beste van zichzelf geeft” , aldus Raf en Lydia.

Eén van de nieuwe namen is  Daan Depuydt . De meervoudige nationale kampioen bij de jeugd leek op weg om één van onze Belgische toppers te worden tot een rugblessure hem twee jaar geleden, toen hij nog derde werd in het BK in Houffalize, noopte een stap terug te zetten.  “Eigenlijk was ik in 2021 al op de sukkel. Maar ik ben blijven rijden, wat de problemen alleen maar erger heeft gemaakt” , aldus Depuydt.

Om die reden heeft Depuydt de mountainbike even aan de kant gezet.  “En heb ik me vooral op de weg geconcentreerd omdat dat minder belastend is voor de rug. Nu zijn alle problemen opgelost. Bij Vanomobil kan ik zonder druk werken aan een comeback. Er staan dit jaar 20 wedstrijden op de kalender. Daarin wil ik scoren om me zo weer in de kijker te rijden en weer selecties af te dwingen voor internationale kampioenschappen. Het contact met bondscoach Filip Meirhaeghe is er nog altijd. Hij heeft geduld met mij.”

Voor  Niels Derveaux , die vorig jaar in zowat alle mountainbikewedstrijden waar hij aan de start stond ook het podium reed, is het doel duidelijk:  “Even goed doen als vorig jaar zou al leuk zijn. Enkele jaren geleden kwam ik net iets te kort om prof te worden in het veldrijden. Die knop heb ik omgedraaid. Mountainbiken is en blijft het liefste wat ik doe. Bij het Vanomobilteam kan ik dit zonder druk doen en dat ligt me duidelijk het best” , aldus Derveaux.


Vanomobil MTB Cycling Team 2024

U9:   Jeppe Bertels, Coenen Matteo, Niene Bertels.
U11:  Lander Elen
U13:  Ward Schelfout.

U15:   Liam Didden, Brent Schelfout, Vanbruggen Rosalie.
U17 (nieuwelingen):  Nicolas Foubert, Verbruggen Robin. 
Juniores:  Joachim Brouckmans.
U23:  
Vince Meeusen, Bollen Lars, Depuydt Daan.
Masters:  Yoni Brouckmans,  Marc Vanacker,  Yoni Brouckmans, Luc Joos, Kevin Messagie, Marijke De Smedt.
Heren elite:  Niels Derveaux, Niels Heusdens, Sander Elen
Dames elite: Sara Beeckmans, Liene Meeusen.  
Funklasse: Lucinde Reubens,
 Laurens Vermuyten,  Aaron Bauwens,  Jef Bertels, Nico Polfliet.
G-renners: Dylan Derveaux.https://mountainbike.be