Vanomobil blijft ook in 2022 de gezellige familieploeg uit het verleden:  “Voor ons gaan sport, plezier en ontspanning hand in hand. Natuurlijk verwachten we van elke renner dat zij of hij zijn uiterste best doet. Maar iedereen naar zijn eigen talenten. Winnen of een podium rijden is natuurlijk leuk. Daar doen de renners het voor. Maar wij kunnen evenzeer genieten als één van onze youngsters een eerste koersje uit kan rijden of wanneer ze na pech toch proberen terug te vechten en zo wat karakter en strijdlust tonen. Respect voor elkaar, respect voor de sponsors en respect voor de organisatoren staan bij ons hoog in het vaandel. We dragen de sportieve familiewaarden hoog in het vaandel en verwachten dat onze bikers dat ook doen” , aldus Lydia en Raf.

De Vanomobil-ploeg telt dit jaar in totaal liefst 40 renners. Sportief is het vooral uitkijken naar eliterenner  Sander Elen  en master  Jef Bertels . Elen, die in 2019 nog de Ronde van Namen op de weg won, heeft zijn wegfiets intussen opgeborgen en zet nu alles op de mountainbike.  “Vorig jaar kwam niet alles eruit zoals ik het had gehoopt. Daar wil ik in 2022 verandering in brengen. De kampioenschappen worden dit jaar het hoofddoel. Maar eigenlijk start ik in alle wedstrijden om het podium te halen.”  Master Jef Bertels zag vorig jaar een zekere Belgische titel aan zijn neus voorbijgaan toen hij, toen hij met ruime voorsprong aan de leiding reed, kettingproblemen kreeg.  “Daar heb ik enkele nachten niet goed van geslapen. De ontgoocheling was enorm. Ik heb dit jaar dus wat recht te zetten”,  klinkt het ambitieus.


Vanomobil MTB Cycling Team 2022

U9:  Jeppe Bertels, Niene Bertels, Amarlio De Kerf, Aicha De Kerf, Analucia De Kerf.
U11:  Lander Elen
U13:  Liam Didden
U17 meisjes: Ilken Seynave, Nova Planckaer
U17 (nieuwelingen):  Xander Samyn, Nicolas Foubert 
Juniores:  Yentl Seynave,     Joachim Brouckmans, Vince Meeusen, Ruben Vervaeke.
U23: Aaron Bauwens, Nico Polfliet, Brian De Graeve, Jason De Graeve, Nick Bruyninckx,

Masters:  Bart Didden, Yoni Brouckmans, Mario Meert, Claude Derveaux, Marc Vanacker,  Yoni Brouckmans,  Jef Bertels.
Heren elite:  Niels Derveaux, Niels Heusdens, Sander Elen
Dames elite: Sara Beeckmans, Liene Meeusen,   Steffi Witvrouwen, Justine Soetaerts, Marijke De Smedt.
Funklasse Dames: Brenda Franssen, Lucinde Reubens, Laurens Vermuyten(heren) Kevin Messagie,

Funklasse Heren:   Laurens Vermuyten,  Kevin Messagie,
G-renners: Dylan Derveaux,  Ampe Diederikhttps://mountainbike.be


Raf & Lydia


De de liefde voor het mountainbike is gegroeid tot het leiden van deze mountainbike ploeg. Samen met mijn vrouw Lydia en begeleiders zorgen wij voor een sportief team met een familiaal karakter.

 

System • Tekst en afbeelding