Kamiel Van Dessel

Mijn naam is Kamiel, 22 jaar oud en samen met mijn broer Leonard zit ik op kot in Leuven. Ik combineer mijn Master Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven met een Bachelor Voeding- en dieetkunde aan de UCLL.

Verder heb ik het statuut van student-ondernemer en een Trainer B diploma aan de VTS. Hierdoor heb ik mijn eigen onderneming 'Van Dessel Coaching' opgericht. In dit project begeleid ik wielrenners, veldrijders en vooral mountainbikers met behulp van trainingsschema's, inspanningstesten en voedingsadvies om het maximale uit hun sport te halen.

Ik zit nu voor het 6de jaar op rij in het Vanomobil MTB Cycling Team en kom uit in de Fun A reeks. Mountainbike is mijn belangrijkste hobby omdat hier toch veel tijd en energie in kruipt. In mijn overige vrije tijd ben ik vooral bezig met het coachen van mijn renners. In de vakanties sta ik graag op mijn snowboard of ga ik af en toe downhillen. De drang naar snelheid en risico's blijft er toch altijd inzitten.

Mijn favoriete parcours zijn die van de Wallonia Cup: Dinant, Ottignies, Thieusies, Cuesmes, Bastogne. Ook mijn trainingsparcours Langdorp en natuurlijk Houffalize.

Het doel voor het aankomende seizoen 2018 is om zo sterk mogelijk te presteren in de wedstrijden die mij het beste liggen. Een top 5 notering lijkt mij gezien vorig seizoen zeker binnen de mogelijkheden te liggen al gaan we natuurlijk steeds voor het hoogst haalbare. Mijn grootste werkpunt is het gebrek aan snelheid in de vlakke, snelle omlopen van de Flanders XCO Serie.

Dit seizoen zal ik mijn wedstrijden afwerken op mijn nieuwe, flashy, lichtblauwe Specialized S-Works Epic FSR World Cup.